Dzień dobry.
Przymierzam się właśnie do zakupu HYUNDAI Tucson 1.6 GDi 2018r, przebieg 175 tyś.
Co sądzicie o tym silniku ? Czy warto go kupić z takim przebiegiem ?
Samochód znajomego z polskiego salonu i tam serwisowany.
Czy te silniki są wytrzymałe, jakie macie doświadczenia ?
Z góry dziękuję za opinie.
pozdrawiam
Marcin
Tucson TL
Czy warto kupić Tucsona z silnikiem 1.6 GDI z przebiegiem 175 tyś km ?
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI GO
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Micron Grey
Re: Czy warto kupić Tucson'a z silnikiem 1.6 GDI z przebiegiem 175 tyś km ?
Hej!
Mam od nowości Tucsona z tym silnikiem (też z 2108 r. w wersji GO). Silnik wolnossący i bezproblemowy. Przebieg mam dużo niższy i do tej pory nie miałem żadnego problemu. Sam samochód bardzo fajny, wygodny i z pojemnym bagażnikiem także polecam. Co do przebiegu to ciężko jest mi coś powiedzieć czy doradzić. Na plus napewno to, że serwisowany. Tutaj przydałaby się opinia kogoś kto ma podobny przebieg. A czy możesz zdradzić ile znajomy sobie krzyczy za to autko?
Pozdrawiam
Mam od nowości Tucsona z tym silnikiem (też z 2108 r. w wersji GO). Silnik wolnossący i bezproblemowy. Przebieg mam dużo niższy i do tej pory nie miałem żadnego problemu. Sam samochód bardzo fajny, wygodny i z pojemnym bagażnikiem także polecam. Co do przebiegu to ciężko jest mi coś powiedzieć czy doradzić. Na plus napewno to, że serwisowany. Tutaj przydałaby się opinia kogoś kto ma podobny przebieg. A czy możesz zdradzić ile znajomy sobie krzyczy za to autko?
Pozdrawiam
-
- Weteran
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 GDI 132km Style
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
Jeżeli chodzi o silnik to polecam.
O jakiej cenie mówi znajomy?
Co ile był wymieniany w nim olej?
O jakiej cenie mówi znajomy?
Co ile był wymieniany w nim olej?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI (N Line) 2WD
- Kolor: Olivine Grey
Podobnie, jak kolega wyżej zapytałbym w pierwszej kolejności o częstotliwość wymiany oleju, te silniki są na rynku od wielu lat w różnych samochodach, natomiast w tucsonie są to ostatnie najbardziej dopracowane wersje na łańcuchu rozrządu, które podobno są długowieczne pod warunkiem systematycznej wymiany oleju maks co 15 tys. km.