Tucson TL
Czujnik zmierzchu vs nawigacja.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6gdi Comfort 2wd
- Kolor: Biały
Re: Czujnik zmierzchu vs nawigacja.
U mnie jest duże opóźnienie a we wcześniejszych autach tryb auto w ciemności w tym samym momencie włączał światła i ściemniał nawigację.
-
- Forumowicz
Tzn jak? Nawigacja ściemnia się razem z włączeniem świateł w trybie auto czy z opoźnieniem jak u mnie?
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI FL Comfort
- Kolor: Champion blue
Światła mam w trybie AUTO:
W dzień, gdy robi się bardzo pochmurno albo nadchodzi zmierzch światła przełączają się na "mijania", ale nawigacja nadal pracuje w trybie dziennym. Dopiero gdy zrobi się ciemniej przechodzi w tryb nocny.
Ale - w dzień przy dobrej pogodzie (czyli światła led dzienne i nawigacja w trybie dziennym) gdy wjadę do tunelu następuje natychmiastowe przełączenie nawigacji w tryb nocny i włączenie świateł mijania.
W moim odczuciu tak właśnie to powinno działać. I u mnie działa.
W dzień, gdy robi się bardzo pochmurno albo nadchodzi zmierzch światła przełączają się na "mijania", ale nawigacja nadal pracuje w trybie dziennym. Dopiero gdy zrobi się ciemniej przechodzi w tryb nocny.
Ale - w dzień przy dobrej pogodzie (czyli światła led dzienne i nawigacja w trybie dziennym) gdy wjadę do tunelu następuje natychmiastowe przełączenie nawigacji w tryb nocny i włączenie świateł mijania.
W moim odczuciu tak właśnie to powinno działać. I u mnie działa.
-
- Forumowicz
Ok. Rozumiem. Zobacze jeszcze w dzien w tunelu w trybie auto czy przełączy się nawigacja razem ze światłami.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
U mnie ściemnianie/rozjaśnianie zegarów i nawi nie działa nie równocześnie z zapalaniem/gaszeniem świateł.
Rano, najpierw rozjaśniają się zegary i ekran, a dopiero po jakimś czasie gasną światła.
Rano, najpierw rozjaśniają się zegary i ekran, a dopiero po jakimś czasie gasną światła.
- Sander
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Limited Ultimate AWD
- Kolor: Ruby Red Pearl
W moim przedlifcie jest podobnie, mysle ze navi bierze godzine z informacji pogodowej - tj godzina zachodu slonca, kombinowalem ale jako ze ja ogolnie nie lubie jasnych ekranow i jestem generalnie dark-mode we wszystkim, to ustawilem non stop tryb nocny