Tucson TL
Cykające świerszcze po włączeniu nawiewu
-
Rafal1986
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD
- Rok produkcji: 2019
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Szary
Cykające świerszcze po włączeniu nawiewu
Witam wszystkich, czy spotkał się ktoś z kolegów z takim problemem, a mianowicie po pewnym czasie od włączenia nawiewu zaczyna wydobywać się gdzieś z okolic nóg pasażera dźwięk przypominający cykanie świerszcza??? Problem występuje tylko przy włączonych nawiewach. Mam pewne podejrzenia, a mianowicie wydaje mi się, że to łożysko wentylatora nawiewu (znając życie niestety trzeba będzie pewnie wymienić cały wentylator
) i tu mam do was pytanie, czy ten wentylator faktycznie znajduje się w okolicach nóg pasażera i czy trudno się do niego dostać, jak czasochłonna jest jego naprawa/wymiana i najważniejsze ile na to potrzeba "DUDKÓW"???
-
emirko
- Świeżak
- Twój samochód: Tuson 1.7 115KM 2WD
- Kolor: Beżowy
Re: Cykające świerszcze po włączeniu nawiewu
Post stary, ale odpowiem może komuś się przyda. Przy przebiegu 118.000 km też dopadły mnie świerszcze. Wyjęcie wentylatora sprowadza się do zdjęcia dolnej osłony (jest na trzy zatrzaski), odpięcia wtyczki i odkręcenia trzech śrub na krzyżak.
Po rozebraniu wentylatora i oczyszczeniu pyłu z szczotek (było go bardzo dużo) zalałem łożysko olejem i rozruszałem.
Po rozebraniu wentylatora i oczyszczeniu pyłu z szczotek (było go bardzo dużo) zalałem łożysko olejem i rozruszałem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.