Witam,
czy ktoś może zakładał chlapacze? czy warto?
nigdzie nie widzę zdjęć aut z takimi elementami...
Tucson NX4
Chlapacze Tucson NX - warto?
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark Knight
Re: Chlapacze Tucson NX - warto?
Ja założyłem sobie sam - niestety tylko na przód bo mam N-line i z tyłu jest inaczej wyprofilowany zderzak, a dla N-line nie ma chlapaczy. Kupiłem u majfrendów za część tego co sobie życzy ASO. Montaż banalny - 10 minut.
Czy warto? Oczywiście - samochód znacznie mniej uwalony brudem i mniej syfu wchodzi pod drzwi. Żałuję, że nie mogę dołożyć tyłu - ale jeszcze będę kombinował.
Czy warto? Oczywiście - samochód znacznie mniej uwalony brudem i mniej syfu wchodzi pod drzwi. Żałuję, że nie mogę dołożyć tyłu - ale jeszcze będę kombinował.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: 2 kolorowy
Te mam kupione na Ali, ale nie miałem weny od 2 lat by założyć daj fotkę jakąś jak to pasuje z przodu
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson
- Kolor: Brąz
Może się komuś przyda.
Zakupiłem oryginalne i zamienniki (cena przez pół) na alle... poniżej zdjęcia z porównania.
Oryginalne są znacznie mniejsze i "łapią" wodę z kół na znacznie mniejszej szerokości z ok. połowy opony - z całą pewnością wyglądają lepiej - subtelniej wg mnie.
Zamienniki są szersze - wystają poza obrys minimalnie względem oryginalnych, ale do środka samochodu (między osie) zachodzą znacznie szerzej (blisko połowe więcej) co za tym idzie chronią lepiej także same progi przed szorowaniem. W przypadku zamiennika jest problem z tylnymi chlapaczami od spodu oryginalny spinka nie pasuje do otworu (foto 5).
Choć subiektywnie podobają bardzie mi się ory...zostały zamienniki - jednak lepiej chronią...
Zakupiłem oryginalne i zamienniki (cena przez pół) na alle... poniżej zdjęcia z porównania.
Oryginalne są znacznie mniejsze i "łapią" wodę z kół na znacznie mniejszej szerokości z ok. połowy opony - z całą pewnością wyglądają lepiej - subtelniej wg mnie.
Zamienniki są szersze - wystają poza obrys minimalnie względem oryginalnych, ale do środka samochodu (między osie) zachodzą znacznie szerzej (blisko połowe więcej) co za tym idzie chronią lepiej także same progi przed szorowaniem. W przypadku zamiennika jest problem z tylnymi chlapaczami od spodu oryginalny spinka nie pasuje do otworu (foto 5).
Choć subiektywnie podobają bardzie mi się ory...zostały zamienniki - jednak lepiej chronią...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 TGDI HEV Platinum 2WD
- Rok produkcji: 2024
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Biały
Czy musiałeś wiercić otworu dolne pod oryginalne chlapacze?
-
- Świeżak
- Twój samochód: Jeszcze brak
- Kolor: Biały
Mam z Ali. Żadnego wiercenia. To co pasowało wkręcone, to co nie to nie. Żyją i chronią.
Zmiana dramatyczna. Dla syfu.
Zmiana dramatyczna. Dla syfu.
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Dark Knight
Ja mogę potwierdzić. Samochód na wyglądzie nie traci a wręcz zyskuje dzięki zmniejszeniu ilości syfu na karoserii. Żałuję, że nie mogę założyć także z tyłu, ale jeszcze będę kombinował.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.