Tucson TL
Car Audio do Tucson 2016

Nawigacja i mapy aktualizacje, ustawienia radia i problemy z dźwiękiem - Tucson TL? Napisz tutaj.
xkrv01
Świeżak
Twój samochód: Tucson
Rok produkcji: 2016
Napęd 4x4: Tak
Kolor: Biały

Car Audio do Tucson 2016

Post autor: xkrv01 » 02 gru 2025, 17:16

Szukam najlepszego możliwego car audio do Hyundai Tucsona z 2016 roku przed liftem, koniecznie z obsługą Android Auto i Apple CarPlay. Chciałbym wymienić wyłącznie samo radio, bez ingerowania w resztę instalacji – zależy mi, aby nowe urządzenie pasowało do oryginalnego okablowania, w szczególności do fabrycznej kamerki cofania.

Czy ktoś z Was montował u siebie jakieś warte polecenia radia do tego modelu? Chętnie poznam opinie, sprawdzone marki lub konkretne modele, które dobrze współpracują z Tucsonem i nie wymagają dodatkowych przeróbek.

Z góry dzięki za wszelkie sugestie! 🙏

Wyga
Mistrz
Twój samochód: Aaa
Kolor: Biały

Re: Car Audio do Tucson 2016

Post autor: Wyga » 27 sty 2026, 20:03

Czy coś zrobiłeś w tym temacie?

Robbyd
Forumowicz
Twój samochód: 1.7 CRDI+wirus
Rok produkcji: 2015
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: TL
Paliwo: Diesel
Kolor: G

Post autor: Robbyd » 29 sty 2026, 16:55

Tylko i wyłącznie multistacje na androidzie, w zestawie sa niezbędne przejściówki i opis, proponuje te droższe, nie zawieszają się. Dosyć dawno montowałem i obecnie nie znam rynku i nic nie mogę polecić. Te oryginale radio w tych modelach to jakieś nieporozumienie

Awatar użytkownika
Tucson
Autor
Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
Rok produkcji: 2016
Paliwo: Benzyna
Kolor: Polar white
Kontakt:

Post autor: Tucson » 29 sty 2026, 22:24

Zgadzam się z tym.
A w przedlifcie to nieporozumienie2 :-D
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum

pspgame
Weteran
Twój samochód: 2.0 CRDi 6AT 4WD
Skrzynia: Automat
Kolor: Czarny

Post autor: pspgame » 30 sty 2026, 9:42

A ja się nie zgodzę z waszą tezą - system ma 10 lat w naszych autach - 10 lat temu to było coś nowego coś innego z darmową aktualizacją a nie tak jak np. w Nissanie z tamtych czasów gdzie trzeba kupować nową kartę z aktualizacją.
Rozwiązania są bardzo fajne, nawigacja działa płynnie itd.
Jestem starej daty kierowcą i jeżdżę na znaki - rozglądam się gdzie mam jechać itd. sama nawigacja to np w Łodzi jak dojechać do danego celu.
System głośnomówiący - jest super w mojej ocenie - można dzwonić, odbierać połączenia itd. nic dodać nic ująć
Radio - nie używam bo nie lubię co 5 minut słuchać reklam dlatego jest zamontowany pendrive i sobie gra coś w tle.

Ostatnio mam do czynienia z Citroenem i Android auto i uważam że też jest całkiem spoko ale....... sama nawigacja nie działa musisz podpiąć telefon pod radio aby ruszyło
Co jest najgorsze w C....... środkowy tablet na którym jest wszystko i kurna chcesz zrobić sobie cieplej to klikasz jak głupi po ikonkach i to jest właśnie ułatwienie ? Kierowca nie ma szukać po tablecie obsługi auta tylko klik klawisz i działa nawiew.

W mojej ocenie nawigacja gen 2 działa super - a podróżowałem na tym systemie po europie zachodniej i zawsze doprowadziła bezproblemowo mnie do celu.

Robbyd
Forumowicz

Post autor: Robbyd » 30 sty 2026, 15:39

Chyba się nie zrozumieliśmy. Dla mnie najważniejsza jest jakość audio i funkcjonalność. W modelu TL jakoś audio, to masakra, nie wspomnę o nawigacji na kartę i jakości video. Wymieniając radia tym się kierowałem i cel osiągnięty

pspgame
Weteran
Twój samochód: 2.0 CRDi 6AT 4WD
Skrzynia: Automat
Kolor: Czarny

Post autor: pspgame » 30 sty 2026, 16:04

Robbyd - bardzo dobrze zrozumiałem - jak wspomniałem wcześniej to jest system który ma ponad 10 lat i nie można go porównywać do nowoczesnych Android auto gdzie masz multum aplikacji przycisków i zamiast kierować szukasz po tablecie poszczególnych funkcji.
Wychodzę z założenia nie podoba się Gen 2 zmień auto na nowsze.
Osobiście jestem bardzo zadowolony z Gen 2

Piszesz o słabym dźwięku - jak dobrze pamiętam chyba w wersji 185 poprawili to i faktycznie o wiele lepiej gra następnie adoptując głośnik subwoofera do bagażnika z wersji 2018r staje się audio bardzo fajne.

Robbyd
Forumowicz

Post autor: Robbyd » 30 sty 2026, 16:17

Nie muszę zmieniać auta na nowsze, bo tutaj już mam wszystko dopracowane w/g mojego widzimisie i nie jest tylko audio. W 2015r słyszałem o wiele lepszej jakości audio w innych autach i wiedziałem, ze będzie wymienione. A dlaczego nie kupiłem innego... a to już inna historia. Nie wiem jak w NX, ale nowa grupa VW nawet nie podskoczy do mojego audio. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu