Tucson TL
Brak karty SD w systemie multimedialnym.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.7 crdi 2WD 2016
- Kolor: czarny
Brak karty SD w systemie multimedialnym.
Witam!
Mam taki problem, kupiłem Tucsona z importu i gdzieś po drodze ktoś uznał, że przyda mu się karta SD no i do mnie samochód dotarł bez karty.
Jak mogę rozwiązać problem - nie zależy mi nawet na samych mapach a na tym by działało mi wifi - teraz mam ikonkę od wifi nieaktywną oraz by móc na wyświetlaczu wyświetlać google maps z telefonu czyli mieć tzw screen mirroring.
Czy pliki z pierwszego postu w wątku "nowe mapy nawigacji" mogę zgrać na kartę pamięci i wszystko będzie działać czy muszę coś pokombinować.
Jednym zdaniem skąd wziąć kartę z wgranym na nią tym co potrzeba by system multimedialny funkcjonował prawidłowo - muszę gdzieś taką kartę dokupić - OLX? Mogę gdzieś tu znaleźć to co muszę wgrać na kartę i taką kartę sam sobie jestem w stanie przygotować?
W ASO na moje pytanie dostałem odpowiedź - karta dedykowana do auta - proszę bardzo, jedyne 860zł
Mam taki problem, kupiłem Tucsona z importu i gdzieś po drodze ktoś uznał, że przyda mu się karta SD no i do mnie samochód dotarł bez karty.
Jak mogę rozwiązać problem - nie zależy mi nawet na samych mapach a na tym by działało mi wifi - teraz mam ikonkę od wifi nieaktywną oraz by móc na wyświetlaczu wyświetlać google maps z telefonu czyli mieć tzw screen mirroring.
Czy pliki z pierwszego postu w wątku "nowe mapy nawigacji" mogę zgrać na kartę pamięci i wszystko będzie działać czy muszę coś pokombinować.
Jednym zdaniem skąd wziąć kartę z wgranym na nią tym co potrzeba by system multimedialny funkcjonował prawidłowo - muszę gdzieś taką kartę dokupić - OLX? Mogę gdzieś tu znaleźć to co muszę wgrać na kartę i taką kartę sam sobie jestem w stanie przygotować?
W ASO na moje pytanie dostałem odpowiedź - karta dedykowana do auta - proszę bardzo, jedyne 860zł
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,7 Comfort 2WD
- Kolor: Biały
Re: Brak karty SD w systemie multimedialnym.
Wpisz na olx Bełchatów tam gość ma kary z najnowsza mapa ,,sprawdzony temat a koszt z karta koło 200 zloty ,tak samo miałem jak ty brak karty w nawi
-
- Świeżak
Tak, tak widziałem, znalazłem też taniej za 100zł w Kole. Gdybym był pewien, że to będzie działać na 100% pewnie bym się zdecydował. Ty kupowałeś od tego gościa z Bełchatowa? Tucsona masz z którego rocznika? Karta przyszła, włożyłeś ją w slot i po prostu działa czy musiałeś coś instalować, reinstalować?
-
- Twórca
- Twój samochód: KIA Cee'd Sportswagon XL 2013 1,6 CRDi 128 6AT
- Kolor: Dark Metal
WiFI jest powiązane z navi, tzn. brak karty nie aktywuje map i wifi także nie jest aktywne. Jak mi podeślesz kartę SD 16GB na mapy i drugą 32GB na soft to dostaniesz najnowszą wersję mapy D.E2 i softu 20.183. Później możesz na te karty nagrywać i wgrywać aktualizacje. Możesz to robić sam, jak sobie prześledzisz wątki to wszystko jest opisane, ale jak rozumiem na start chcesz "gotowca"?
-
- Świeżak
Wolałbym gotowca, no ale mogę też trochę tak za rękę prowadzony spróbować ogarnąć to samemu. Z pierwszego linku rozpakowałem pliki i zatrzymałem się na tym, że są to pliki torrentowe - a z torrentami nigdy w życiu nic nie robiłem no i poległem w tym momencie.Novibud pisze: ↑28 mar 2019, 19:53WiFI jest powiązane z navi, tzn. brak karty nie aktywuje map i wifi także nie jest aktywne. Jak mi podeślesz kartę SD 16GB na mapy i drugą 32GB na soft to dostaniesz najnowszą wersję mapy D.E2 i softu 20.183. Później możesz na te karty nagrywać i wgrywać aktualizacje. Możesz to robić sam, jak sobie prześledzisz wątki to wszystko jest opisane, ale jak rozumiem na start chcesz "gotowca"?
Jeśli jesteś w stanie mi pomóc i podesłać linki skąd ściągnę soft i mapy w jakiś prosty sposób może to ogarnę. Karty mogę Ci podesłać i chętnie skorzystam z Twojej pomocy, ale mogę też zrobić przelew za karty by nie nabijać kasy za przesyłkę w lewo i prawo Poczcie Polskiej i po prostu wyślesz mi karty z softem i mapami. Wyjdzie szybko licząc na pewno mniej niż rzeczone 160 zł w Bełchatowie czy nawet znalezione przeze mnie 100 zł w Kole.
Odkryłem jeszcze jeden problem chcąc zainstalować Tucsy - nie działa mi gniazdo USB, ktoś przy nim "grzebał", probowałem instalować Tucsy z karty SD którą w Windowsie widzę ale wywala mi instalację no i cały czas nie mam wifi więc nie wiem jak to ogarnąć. Może nie da się Tucsy z karty SD instalować?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,7 Comfort 2WD
Ja byłem u gościa na miejscu trwalo to pare minut ,i dziala bez zarzutu
-
- Świeżak
Dzięki za porady Panowie. Skorzystam w takiej sytuacji z oferowanej przez kolegę Novibud pomocy. Gdyby ktoś jeszcze podpowiedział jak zainstalować Tucsy mając uszkodzone USB a sprawny slot na karty byłoby fajnie.
-
- Świeżak
Bardzo dziękuję Krzysztofowi - Navibud
System przeinstalowany, karta z mapami w slocie. Wszystko działa jak należy.!
Dobrze, że są na świecie życzliwi i pomocni ludzie tacy jak Krzysztof!
Raz jeszcze dziękuję!
System przeinstalowany, karta z mapami w slocie. Wszystko działa jak należy.!
Dobrze, że są na świecie życzliwi i pomocni ludzie tacy jak Krzysztof!
Raz jeszcze dziękuję!
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
Cześć.
Natrafilem na ten wątek i chciałbym się poradzić.
Posiadam Tucson-a z 2017 od jakiegoś roku. Podczas zakupu w aucie nie było oryginalej karty SD , a ja jakoś o tym nie pamiętałem. Kupilem ostatnio na all.. mapy podając sprzedawcy wszystkie potrzebne dane o jakie prosił. Pierwsza przysłana karta nie działa tzn wyskakuje ten sam komunikat jak w filmie. Kolejna podesłana karta została sprawdzona przed wysyłką w innym aucie i wszytko ' grało ' . U mnie niestety znów nie.
Sprzedający nie poddawał się i podesłał pliki ze starszą wersją do wygrania . Niestety nadal nic.
Koledzy jest jakaś szansa , żeby to działało.
https://youtu.be/W33kPAZ7G-0?si=zL9BN01JmN_45P4E
Natrafilem na ten wątek i chciałbym się poradzić.
Posiadam Tucson-a z 2017 od jakiegoś roku. Podczas zakupu w aucie nie było oryginalej karty SD , a ja jakoś o tym nie pamiętałem. Kupilem ostatnio na all.. mapy podając sprzedawcy wszystkie potrzebne dane o jakie prosił. Pierwsza przysłana karta nie działa tzn wyskakuje ten sam komunikat jak w filmie. Kolejna podesłana karta została sprawdzona przed wysyłką w innym aucie i wszytko ' grało ' . U mnie niestety znów nie.
Sprzedający nie poddawał się i podesłał pliki ze starszą wersją do wygrania . Niestety nadal nic.
Koledzy jest jakaś szansa , żeby to działało.
https://youtu.be/W33kPAZ7G-0?si=zL9BN01JmN_45P4E
-
- Weteran
- Twój samochód: 2.0 CRDi 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: TL
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
Pobierz program z tej trony https://update.hyundai.com/EU/PL/navigationUpdate
zainstaluj, uruchom, wybierz auto i z prawej strony 2015-2017 Tucson
pobierz na komputer całość około 10 giga zajmuje
kup kartę 16 giga - nie jestem pewien czy 32 obsługuje nawigacja
przegraj całą pobraną zawartość na kartę
uruchom samochód, zapodaj kartę i przeprowadź aktualizację całego systemu na włączonym silniku
po zakończeniu aktualizacji powinna działać nawigacja
zainstaluj, uruchom, wybierz auto i z prawej strony 2015-2017 Tucson
pobierz na komputer całość około 10 giga zajmuje
kup kartę 16 giga - nie jestem pewien czy 32 obsługuje nawigacja
przegraj całą pobraną zawartość na kartę
uruchom samochód, zapodaj kartę i przeprowadź aktualizację całego systemu na włączonym silniku
po zakończeniu aktualizacji powinna działać nawigacja