Tucson NX4
Brak dźwięku, tylko stacje radiowe.

Nawigacja i mapy aktualizacje, ustawienia radia i problemy z dźwiękiem - Tucson NX4? Napisz tutaj.
awer
Nowicjusz
Twój samochód: Tucson NX4e 1.6 GDI
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: NX4
Paliwo: Benzyna
Kolor: Ecotronic Gray Pearl

Brak dźwięku, tylko stacje radiowe.

Post autor: awer » 25 sty 2026, 16:18

Pozwoliłem sobie założyć nowy temat, bo wyszukiwarka nic nie "wyrzuciła" na interesujący mnie temat. Otóż wczoraj nagle straciłem dźwięk na wszystkich stacjach radiowych. Nawigacja i Spotify działa poprawnie. Kilka dni wcześniej miałem aktualizacje przez OTA, ale wszystko działało potem normalnie. Dodam tylko, że zanim doszło do utraty dźwięku stacji radiowych, głosowo wybrałem trasę w nawigacji. Wyświetliła mi się trasa w Mapach Google i to mnie zdziwiło, bo zawsze używam Waze.

mpek
Twórca
Twój samochód: 1.6 T-GDi Smart
Rok produkcji: 2021
Kolor: Silky Bronze

Re: Brak dźwięku, tylko stacje radiowe.

Post autor: mpek » 28 sty 2026, 16:44

A nie masz po prostu przyciszone? Każde ze źródeł reguluje się oddzielnie, można mieć różny poziom głośności.

awer
Nowicjusz
Twój samochód: Tucson NX4e 1.6 GDI
Rok produkcji: 2024
Kolor: Ecotronic Gray Pearl

Re: Brak dźwięku, tylko stacje radiowe.

Post autor: awer » 28 sty 2026, 18:24

Żartujesz sobie?
Problem, który opisałem, rozwiązał się sam. Żona mi przypomniała, że zaraz po zakupie radio przestawało działać co najmniej dwa razy. Ponad rok czasu był spokój, więc o tym zapomniałem. Przypuszczam, że to wina instalacji antenowej albo gniazda antenowego i stąd wynikający problem z odbiorem sygnału radiowego. Mam zamiar to zgłosić na kolejnym przeglądzie, choć raczej wątpię, że kogoś w ASO to wzruszy.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu