Witam
Po zamknięciu drzwi pilotem lub przyciskiem w klamce i ponownym otworzeniu, drzwi otwierają się dopiero po 10-15 próbie pociągnięcia za klamkę (tylko przednie - kierowcy i pasażera). Gdy raz już się otworzą działają bezproblemowo do następnego zamknięcia. Sprawdziłem komputer - brak błędów, akumulator ok, baterie w pilocie wymienione.
Może ktoś miał podobny problem i wie gdzie szukać rozwiązania.
Pozdrawiam
Tucson TL
Blokowanie się przednich drzwi po zamknięciu pilotem lub przyciskiem w klamce
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 2.0 CRDI
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 TGDI 2WD Executive
- Rok produkcji: 2024
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Kulorowy
Re: Blokowanie się przednich drzwi po zamknięciu pilotem lub przyciskiem w klamce
A przypadkiem nie chowasz kluczyka do pokrowca z „klatką faradaja”? Bo wtedy sygnał z kluczyka jest słabszy i przycisk nie reaguje.
-
- Świeżak
Re: Blokowanie się przednich drzwi po zamknięciu pilotem lub przyciskiem w klamce
Nie, nawet otwierałem dotykając kluczykiem przycisku w klamce.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 TGDI 2WD Executive
- Rok produkcji: 2024
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Kulorowy
Ale przed otworzeniem drzwi i pociągnięciem za klamkę - to naciskasz przycisk w klamce - bo to on odblokowuje zamki w drzwiach - jeśli podchodzisz do auta z kluczykiem. Samo pociągnięcie za klamkę nie otwiera drzwi chyba, że otwierasz z pilota w kluczyku a drzwi dalej są zaryglowane. To pozostaje wizyta w serwisie bo coś się kaszami z automatyką w zamkach.
-
- Świeżak
Otwierałem kluczykiem, pilotem nic nie pomaga, najlepsze jest to że tylne otwierają się normalnie a z przednimi mam od tygodnia problem.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI Style 2WD
- Kolor: Grafit
miałem identyczny problem tylko z drzwiami prawymi tylnymi w Tusonie 2015 gdi był jeszcze na gwarancji wiec oddalem do serwisu - twierdzili ze wymienili zamek i działa , (na kwicie naprawy informacja: naprawa zgodnie z biuletynem HFE19-91-C401-TLE)
Teraz mam ten sam objaw w drzwiach prawych przednich ,na auto niestety już skończyła się gwarancja
Może ktoś z Was ma dostęp do tych biuletynów, wie gdzie je znaleźć albo
próbował rozbierać drzwi pasażera, jakiś filmik zdjęcia, wskazówki co by coś nie urwać
będę dozgonnie wdzięczny
Teraz mam ten sam objaw w drzwiach prawych przednich ,na auto niestety już skończyła się gwarancja
Może ktoś z Was ma dostęp do tych biuletynów, wie gdzie je znaleźć albo
próbował rozbierać drzwi pasażera, jakiś filmik zdjęcia, wskazówki co by coś nie urwać
będę dozgonnie wdzięczny