Tucson TL
Błękitna strzała
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson
- Kolor:
Błękitna strzała
Witam wszystkich na forum. Również jak wy jestem szczęśliwym posiadaczem Tucsona w wersji 1.6 Gdi 132KM wersja Style kolor Ara Blue. Jak się dowiedziałem w salonie jestem pierwszy który kupił Tucsona w takim kolorze w Toruniu. Samochód zamówiony wrzesień 2016 odebrany w grudniu. Jak narazie sprawuje się rewelacyjnie. Jest to mój pierwszy SUV także jestem pod wielkim wrażeniem. Żona trochę się bała że będzie mułowaty bo znajomi mają I35 też z silnikiem 132KM ale pierwsza jazda próbna rozwijała jej obawy. Choć nie jest to super rakieta, ale uważam, że daje radę. Jak dla mnie rewelacja podgrzewaną kierownica i fotele w obecnych warunkach zimowych to super sprawa. Też podoba mi się doświetlaniem zakrętów, a że mieszkam na głębokiej wsi gdzie diabeł mówi dobranoc funkcja ta naprawdę się przydaje. Martwi mnie spalanie średnio na poziomie 8,5 l. trochę dużo w folderze informacyjnym obiecywali w cyklu mieszanym 6.3l ale to bajka. Nie mam ciężkiej nogi a i tak jest mi ciężko zejść ze spalaniem poniżej 8 l. Choć jadąc w pierwszą trasę z Torunia do Kołobrzegu komputer pokazał 7,3l. Drugą trasę robiłem autostradą do Gdańska wiadomo chciałem trochę popracować i komputerem pokazał już 9.3l. To co zauważyłem na autostradzie że Tucson jest chyba trochę za lekki bo przy 160km/h i lekkim bocznym wietrze zachowywał się mało stabilnie na drodze, a 180km/h to już była adrenalina bo nowo go strasznie. Jedyną wadą tego samochodu jest radio i średniej klasy głośniki. Dźwięk jest tandetny mało możliwości pobicia dźwięku z powodu braku korektora. Po podłączeniu telefonu z korektorem dźwięku już jest ok. Jak na razie 2 miesiąc użytkowania także cały czas się uczę i obserwuje samochód.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2017, 17:52 przez Rafciu, łącznie zmieniany 1 raz.
- wąski
- Twórca
- Twój samochód: Hybrid 1.6 230 KM 6-bieg. A/T 4WD PLATINUM
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar White
Re: Błękitna strzała
Pierwszy niebieski na forum Gratulacje!!!!
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 2016
- Kolor:
Wow... Ja gratuluję odwagi w wyborze koloru. Fajnie wyróżniać będzie się w tłumie.
Pozdrawiam sąsiadka zza miedzy.
Serwisuje swój w Toruniu w salonie przy Szosie Lubickiej więc możliwe że kiedyś wpadniemy na siebie.
Pozdrawiam sąsiadka zza miedzy.
Serwisuje swój w Toruniu w salonie przy Szosie Lubickiej więc możliwe że kiedyś wpadniemy na siebie.
Ładniutki w tym kolorze a fotki pierwsza klasa.
Gratulacje i zadowolenia z Hultaja
Gratulacje i zadowolenia z Hultaja
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
Piękna sztuka. Kolorek naprawdę ciekawy. Nie wiem czy odważyłbym się na taki, ale wygląda super
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Wow. Gratulacje! Świetna prezentacja. Kolor wymiata!
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson
- Kolor:
Do odważnych świat należy,a tak naprawdę w zamyśle był czarny, ale to już by był 3 samochód w tym kolorze i żonka postanowiła że jest Ara Blue ale z tym wiąże jeszcze inna historia i za pewnie ją tu opisze.
Gratulacje! Fajne autko i kolor również super.
Pozdrawiam
Pozdrawiam