Tucson TL
Bezprzewodowy Apple CarPlay nie działa
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 CRDI
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: TL
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
Bezprzewodowy Apple CarPlay nie działa
Według strony internetowej Hyundai ostatnia aktualizacja oprogramowania i mapy nawigacyjnej (z dnia 06.11.23) ma uaktywniać (w końcu!) bezprzewodową obsługę Apple CarPlay. Przy okazji wizyty w serwisie poprosiłem o wgranie nowego softu i mam go już w swoim Tucsonie (rocznik 2018). Niestety, pomimo wielu prób i przy zastosowaniu procedury ze strony Hyundai (usunięcie dotychczasowego połączenia, itd.) nie udaje mi się uruchomić bezprzewodowego Apple CarPlay... Czy ktoś z Was już próbował skorzystać z tego rozwiązania? Udało się?
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Szary
Re: Bezprzewodowy Apple CarPlay nie działa
Było juz to pisane. niestety jeżli miałes radio przez ccNc (czy jakoś tak się pisze) i nie miałeś bezprzewodowego AC/AA to żadna aktualizacji nic nie pomoze. Auta nie mają modułu niezbędnego do tej zmiany. Jedynie zakup przystawki o których mowa na forum
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 CRDI
- Skrzynia: Automat
- Wersja: TL
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
Ok, rozumiem, wielkie dzięki za odpowiedź. Tak na marginesie - co oznacza "radio przez ccNc"?
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Szary
Sorki jakieś dziwne słowo mi się wstawiło.
Radio ccNc to jest typ radia. Wszystkie poprzednie radia które nie miały wireless AA/AC nigdy go nie dostaną chyba, że ktoś kupi sobie przystawkę. Od wczoraj testuje Carlinka za 160zł. Jak będziesz zainteresowany to za 2-3tyg mogę napisać jakie są moje odczucia