Tucson TL
Belki poprzeczne do relingów
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Engine Red
Belki poprzeczne do relingów
Witam, poszukuje relingów do auta i mam możliwość kupić za grosze oryginalne relingi od przedlifta o numerze D7211ADE00AL. Moje auto jest z 2019 roku i wg katalogu dodatków do polifta są relingi o numerze D7211ADE51AL. Czy ktoś wie czy przedliftowe podejdą? Wydaje mi się, że powinny być identyczne...
Jak z głośnością przy prędkościach 120 do 140 w porównaniu z np Thule?
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort+pakiet NAVI
- Kolor: Silky Bronze
Re: Belki poprzeczne do relingów
Dołączam się do pytania. Zastanawiam się nad zakupem tylko właśnie czy muszą być do polifta? Gdzieś wyczytałem, że to Thule robi dla Hyundaia.Sbenios pisze: ↑30 sty 2022, 21:21Witam, poszukuje relingów do auta i mam możliwość kupić za grosze oryginalne relingi od przedlifta o numerze D7211ADE00AL. Moje auto jest z 2019 roku i wg katalogu dodatków do polifta są relingi o numerze D7211ADE51AL. Czy ktoś wie czy przedliftowe podejdą? Wydaje mi się, że powinny być identyczne...
-
- Nowicjusz
Nikt nic nie podowie? A możecie polecić ewentualnie jakieś dobre, w miarę ciche i nie za drogie belki i bagażnik?
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Dla czego chcecie belki na orginalne relingi, wiem że były problemy z ich montażem że trzeba było je zakładać w serwisie za dodatkową opłatą bo coś się krzywilo i nie uznawali gwarancji ......
Ja wybrałem opcję mniejsza tańsza bezinwazyjna i prawie do każdego auta - do przewozu trzech rowerów ale można zakupić opcje bardziej uniwersalna do której przypniemy zmieniając adaptery trumnę, narty lub rowery.
https://photos.app.goo.gl/GmtmcpLvKSfJ551m7
Ja wybrałem opcję mniejsza tańsza bezinwazyjna i prawie do każdego auta - do przewozu trzech rowerów ale można zakupić opcje bardziej uniwersalna do której przypniemy zmieniając adaptery trumnę, narty lub rowery.
https://photos.app.goo.gl/GmtmcpLvKSfJ551m7
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson TLe 1.6 GDI Comfort
- Rok produkcji: 2019
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Kolor: biały
Mexxmen30, ja się z Tobą nie zgodzę, że mniej inwazyjna. Po pierwsze przyssawki mocno ingerują z lakierem. Po drugie ciężar spoczywa bezpośrednio na dachu. Co w takim przypadku się dzieje, to każdy może sobie wydedukować. Po trzecie dochodzi rozkładanie i składanie rowerów. Moim zdaniem o wiele prostszym rozwiązaniem jest platforma na hak. Szybki montaż i demontaż platformy, a o rowerach nie wspomnę. Tylko wrzucasz i zdejmujesz, nic nie trzeba skręcać i rozkręcać.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6GDI Comfort 2WD
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Biały
Ja jestem wciąż w szoku, że te przyssawki się trzymają.
Ciekawy jestem, co jeśli rowery odpadną w trakcie jazdy i zabiją kogoś z tyłu - czy wystarczy homologacja przyssawek (bo podejrzewam, że mają) czy jednak właściciela będą ciągać po sądach za niewłaściwe zabezpieczenie przewożonych przedmiotów.
Ciekawy jestem, co jeśli rowery odpadną w trakcie jazdy i zabiją kogoś z tyłu - czy wystarczy homologacja przyssawek (bo podejrzewam, że mają) czy jednak właściciela będą ciągać po sądach za niewłaściwe zabezpieczenie przewożonych przedmiotów.
-
- Nowicjusz
Ja rowerów przewozić nie będę, potrzebuje te belki żeby box założyć na wakacje.
Jakbym tu gdzie mieszkam założyć takie coś na przyssawkach to policja odrazu by mnie zatrzymała i zainteresowala się homologacja takiego sprzetu. Wg mnie niebezpieczne rozwiązanie.
Jakbym tu gdzie mieszkam założyć takie coś na przyssawkach to policja odrazu by mnie zatrzymała i zainteresowala się homologacja takiego sprzetu. Wg mnie niebezpieczne rozwiązanie.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI N-Line 4WD 2019 "Black Vader"
- Skrzynia: Automat
- Kolor: Phantom Black
Te przyssawki to hicior ale odpada jak masz dach panoramiczny... Niedawno kupiłem belki i Uchwyty rowerowe thule, wrzucę wam jakai model dokładnie.
drMelon
-
- Nowicjusz
To pochwal się kolego co to za model
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort + pakiety
- Kolor: Polar White
Ja zakupiłem zgrabne belki Interpack Quite XT. Komplet 500 zł. Na razie jeździły tylko narty w uchwytach ale na lato założę box Thule.