Tucson NX4
Awaria i laweta - wyciek płynu chłodniczego
- IDEA
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 230 KM
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Biały
Awaria i laweta - wyciek płynu chłodniczego
Sprawdzam co pod maską jak co tydzień .....
OOOOO wyciek płynu chłodniczego .............
Dzwonię na infolinie Hyundai . " Oczywiście laweta przyjedzie zabierzemy auto i podstawimy samochód zastępczy .
Ok laweta przyjechała i profesjonalnie wszystko auto zabrane do ASO
Auto zastępcze ...
Dwoma autami przyjechało dwóch "karków " poobijaną kią ceed i mówią że to auto zastępcze z wypożyczalni z Łodzi ......
W aucie śmierdziało że chciało się żygać .... Odprawiłem " karków " auta nie przyjąłem .
OOOOO wyciek płynu chłodniczego .............
Dzwonię na infolinie Hyundai . " Oczywiście laweta przyjedzie zabierzemy auto i podstawimy samochód zastępczy .
Ok laweta przyjechała i profesjonalnie wszystko auto zabrane do ASO
Auto zastępcze ...
Dwoma autami przyjechało dwóch "karków " poobijaną kią ceed i mówią że to auto zastępcze z wypożyczalni z Łodzi ......
W aucie śmierdziało że chciało się żygać .... Odprawiłem " karków " auta nie przyjąłem .
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Taki ładny
- IDEA
- Forumowicz
Re: Awaria i laweta ???
Podobno wadliwy wężyk .
- destroyed22
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI STYLE
U mnie wczoraj też kuna próbowała coś pogryźć ale na szczęście nie widzę żadnych wycieków ;/
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Taki ładny
Co myślicie o zaradzeniu głównemu celowi wizyt kun węża płynu chłodniczego zastosowaniu oplotu na nią
Tak wiem - pozostaje jeszcze mata wygłuszająca, którą lubić poszarpać
- IDEA
- Forumowicz
Do poprzedniego auta weszła kuna . Pogryzła jedynie wygłuszenie . Powiesiłem kostke z domestosem i było ok na rok . Później auto sprzedałem . Może przypadek ... Mojemu znajomemu" dzikie gryzonie " nie szanujące ludzkiego dorobku weszły do nowego audi Q7 w podsufitke . Nic nie zdradzało gdyby nie plamy i smrodek Oczywiście wymiana podsufitki na koszt własny a q7 i aso ...daniel.tucson4 pisze: ↑14 mar 2023, 11:59Co myślicie o zaradzeniu głównemu celowi wizyt kun węża płynu chłodniczego zastosowaniu oplotu na nią
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Szary
Jak to jest możliwe że kuna weszłą w podsuifitke i nikt nic nie widział. Kuna to nie musz żeby przemknęła niezauważonaIDEA pisze: ↑14 mar 2023, 13:55Do poprzedniego auta weszła kuna . Pogryzła jedynie wygłuszenie . Powiesiłem kostke z domestosem i było ok na rok . Później auto sprzedałem . Może przypadek ... Mojemu znajomemu" dzikie gryzonie " nie szanujące ludzkiego dorobku weszły do nowego audi Q7 w podsufitke . Nic nie zdradzało gdyby nie plamy i smrodek Oczywiście wymiana podsufitki na koszt własny a q7 i aso ...
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 HEV Platinum (Sun, Safety)
Mi w ASO zainstalowali jakiś elektroniczny odstraszacz - mam nadzieję, że skuteczny. Mówili, że wiele Tucsonów stało się łupem kun (ale podobno hybrydowe aurisy i corolle mają jeszcze gorzej) - przegryzają kable (szczególnie lubia te od aktywnego zaieszenia ).daniel.tucson4 pisze: ↑14 mar 2023, 11:59Co myślicie o zaradzeniu głównemu celowi wizyt kun węża płynu chłodniczego zastosowaniu oplotu na nią
Niezależnie psikam na matę pod maską jakimś czeskim sprayem - znalazłem w necie po tym jak kuna pogryzła mi matę w poprzednim samochodzie. Przypadkiem zauważyłem bo otworzyłem maskę, żeby płyn do spryskiwacza dolać. Nie spodziewałem sie kuny w centrum miasta .
- Dreaminalist
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson NX4E G4FP WMJ6 FWD
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Metaliczny
W poprzednich samochodach psikałem specyfikami na kuny oferowanymi w ASO , ale powtarzanie tego co kilka tygodni mi zbrzydło.
Poza tym zawsze się trochę bałem czy nie będzie z tym przypału - w dosłownym słowa tego znaczeniu. Bo na opakowaniach
ostrzeżenia, żeby chronić przed ogniem i temperaturą , a tutaj psikanie tym w komorze silnika
Wiec gdy w ASO do Tośki zaproponowali mi elektroniczny odstraszasz dałem się namówić.
Widzę , że to jest taki sam jak oferują w niemieckich ASO Hyundaia , a nawet jest o tym informacja w niemieckim konfiguratorze ( jako opcja ).
U Mnie naszedł niemiecki EMG Marder Stop&Go 3E 07527 który jest zasilany z akumulatora ... no i o dziwo żadnych problemów z tym
związanych. Z kunami zresztą też bez problemów
Tylko montaż na klej to trochę kiepski pomysł, bo już odkleił się , więc będę musiał w weekend zadziałać i podkleić samemu
Poza tym zawsze się trochę bałem czy nie będzie z tym przypału - w dosłownym słowa tego znaczeniu. Bo na opakowaniach
ostrzeżenia, żeby chronić przed ogniem i temperaturą , a tutaj psikanie tym w komorze silnika
Wiec gdy w ASO do Tośki zaproponowali mi elektroniczny odstraszasz dałem się namówić.
Widzę , że to jest taki sam jak oferują w niemieckich ASO Hyundaia , a nawet jest o tym informacja w niemieckim konfiguratorze ( jako opcja ).
U Mnie naszedł niemiecki EMG Marder Stop&Go 3E 07527 który jest zasilany z akumulatora ... no i o dziwo żadnych problemów z tym
związanych. Z kunami zresztą też bez problemów
Tylko montaż na klej to trochę kiepski pomysł, bo już odkleił się , więc będę musiał w weekend zadziałać i podkleić samemu