Tucson TL
Automatyczne zamykanie drzwi
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Re: Automatyczne zamykanie drzwi
Ja mam Style i też o tym nie słyszałem.
A Ty Julek słyszałeś ??
A Ty Julek słyszałeś ??
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: Biały
Nie słyszałeś bo nie ma czegoś takiego. Zresztą byłoby to strasznie upierdliwe w obsłudze i wiązałoby się z częstymi problemami związanymi z tym jak dostać się do swojego auta
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson
- Kolor:
Panowie, ja mam wersję Style i zauważyłem coś takiego, że czasem sam się zamknie. Pomijam opcję, że po otwarciu pilotem nie otworzę drzwi to normalne, że się sam zamknie. Jednak czasem po jakimś czasie pomimo, że samochód był otwierany to sam zamyka się. Dzisiaj nawet zamknęły mi się kluczyki w środku, dobrze że byłem koło domu i drugim pilotem otworzyłem. Nie zawsze to się dzieje. Próbowałem przytrzymywać przycisk na pilocie, być może to powoduje uaktywnienie tej funkcji.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Coś masz popsute. U mnie jedne kluczyki w łapie, drugie w aucie - auta nie zamknę w ten sposób również guzikiem w klamce jeśli kluczyki są w środku.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 185 4WD Premium
Hej.
1. Funkcja automatycznego zamykania występuje w wielu samochodach i nie jest czyms "nadzwyczajnym". Np. w MONDEO, w momencie, gdy oddalamy się na X metrow od samochodu z kluczykiem "w reku", samochód automatycznie się zamyka.
2. Również w swoim tucsonie zauważyłem, że czasami się zamyka samemu... Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że ma to miejsce w sytuacji, gdy otwieram samochód, NIE ODPALAM silnika, zamykam drzwi (ale nie blokuję) i odchodzę - wtedy się zamknie samochód sam (po pewnym czasie).
3. Aczkolwiek samozamykanie się z kluczykiem w środku - faktycznie, dziwne jest hmmm
1. Funkcja automatycznego zamykania występuje w wielu samochodach i nie jest czyms "nadzwyczajnym". Np. w MONDEO, w momencie, gdy oddalamy się na X metrow od samochodu z kluczykiem "w reku", samochód automatycznie się zamyka.
2. Również w swoim tucsonie zauważyłem, że czasami się zamyka samemu... Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że ma to miejsce w sytuacji, gdy otwieram samochód, NIE ODPALAM silnika, zamykam drzwi (ale nie blokuję) i odchodzę - wtedy się zamknie samochód sam (po pewnym czasie).
3. Aczkolwiek samozamykanie się z kluczykiem w środku - faktycznie, dziwne jest hmmm
-
- Twórca
- Twój samochód: KIA Cee'd Sportswagon XL 2013 1,6 CRDi 128 6AT
- Kolor: Dark Metal
Ten nadmiar elektroniki jest niebezpieczny, niepotrzebny i kiedyś nas zgubi...
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort
Witam. Mam pytanie odnośnie automatycznego zamykania drzwi. Podjeżdżam na stację benzynowa z pasażerami, gaszę silnik, wyjmuję kluczyk, wysiadam, otwieram klapkę wlewu paliwai szykuję się do tankowania a tu samochód sam się uzbraja, drzwi się ryglują, lusterka składają. Czy to jakieś zabezpieczenie? Normalne jak nie tankuję samochód sam się nie zamyka?
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Kluczyk w kieszeni?
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort
Tak, ale raczej wykluczam przypadkowe wciśnięcie przycisku??