Tucson TL
Asystent zmiany pasa ruchu
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1,6 GDI
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Brązowy
Asystent zmiany pasa ruchu
Czy do Tucsona TL z 2017 roku można dołożyć jak w temacie?
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Re: Asystent zmiany pasa ruchu
Raczej nie opłacalne bo musiał byś założyć całe inne mocowanie lusterka wstecznego w którym są kamery i pewnie jeszcze wiele innych podzespołów. No chyba że nie masz co robić z pieniędzmi to wszystko się da. Rozumie że masz najuboższa wersje wyposażenia że pytasz?
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Przez 6 lat użytkowania auta włączyłem to dosłownie kilka razy z ciekawości. Zbędny gadżet.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Mam to samo. Bardziej wkurzające niż pomocne.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Nie mam pojęcia po co ludzie kupują bogate wersje wyposażenia aut marnując pieniądze - tego nie używam tamto mnie denerwuje to jest nie potrzebne.
Ja używam wszystkiego asystenta, systemu start stop informacji o znakach miał bym więcej też bym używał.
Asystent nie raz przy jakimś tam rozkojarzeniu dał znać że zjeżdżam z pasa .....
System start stop też działa 7 rok i nic z akumulatorem nie dzieje się ......
Ja używam wszystkiego asystenta, systemu start stop informacji o znakach miał bym więcej też bym używał.
Asystent nie raz przy jakimś tam rozkojarzeniu dał znać że zjeżdżam z pasa .....
System start stop też działa 7 rok i nic z akumulatorem nie dzieje się ......
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Dlatego że producenci aut, w tym Hyundai mają ujowe "pakiety wyposażenia". Chcesz mieć dajmy na to strzelam z d...y światła LED i podgrzewane fotele z tyłu = musisz mieć LKAS i szereg innych głupot które były w pakiecie wyposażenia od STYLE. Nie można było z tego zrezygnować.
-
- Weteran
- Twój samochód: 2.0 CRDi 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
Asystent jest świetny ci co go wyłączają nie używają kierunkowskazów przy zmianie pasa ruchu i to cała przyczyna wyłączania "ustrojstwa".
Sam tak jeździłem bez kierunkowskazów ale dzięki zmianie auta na Tucsona i asystentowi w mig nauczyłem się używać kierunkowskazów.
Sam tak jeździłem bez kierunkowskazów ale dzięki zmianie auta na Tucsona i asystentowi w mig nauczyłem się używać kierunkowskazów.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: Biały
Ten asystent to najgłupsza rzecz w tym aucie, też nie włączam tego:)
Spróbuj jechać z tym blisko osi jezdni, aby nie łupać prawą stroną zawieszenia po dziurach. Słyszysz tylko pik pik pik...
Albo siłowanie się z systemem na remontowanej drodze, aby nie wyjechać w słupki (nie respektuje żółtych pasów jako nadrzędnych).
Dodatkowo startstopu też nie używam, oraz nie używam 6 biegu w mieście, bo szkoda mi moich pieniędzy na EKO. Eko to drogie hobby.
Na szczęście mój pojazd nie ma eCall, ani ADDW. Jak KIA/HYUNDAI przegnie z tymi "dobrodziejstwami" wpychanymi na siłę, to trzeba będzie się rozejrzeć za Suzuki albo Dacią...
Spróbuj jechać z tym blisko osi jezdni, aby nie łupać prawą stroną zawieszenia po dziurach. Słyszysz tylko pik pik pik...
Albo siłowanie się z systemem na remontowanej drodze, aby nie wyjechać w słupki (nie respektuje żółtych pasów jako nadrzędnych).
Dodatkowo startstopu też nie używam, oraz nie używam 6 biegu w mieście, bo szkoda mi moich pieniędzy na EKO. Eko to drogie hobby.
Na szczęście mój pojazd nie ma eCall, ani ADDW. Jak KIA/HYUNDAI przegnie z tymi "dobrodziejstwami" wpychanymi na siłę, to trzeba będzie się rozejrzeć za Suzuki albo Dacią...
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
Długa trasa za granicę asystent się sprawdził dzięki systemowi jazda była mniej męcząca. Przyzwyczaiłem sie do niego z poprzednich samochodów.
- destroyed22
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI STYLE
Ja używam cały czas, dla mnie przydatny gadżet. Zapłaciłem to używam:)