Google Maps w Apple CarPlay uruchomione w Tucson LTe 2019 nie odtwarzają głosowych wskazówek nawigacji - zamiast głosowego "skręć w lewo czy prawo" jest tylko dźwiękowe "biip". Czy ktoś spotkał się z takim problemem i zna rozwiązanie? W internecie są opisy tego problemu ale bez sensownego rozwiązania (przeważają wskazówki bez sensu typu: "sprawdź czy nie masz wyciszonego telefonu").
Jedyne obejście jakie znalazłem to w czasie kiedy Google Mapy są wyświetlane w CarPlay na tablecie samochodu trzeba je także ręcznie w telefonie uruchomić - wtedy mapa zaczyna mówić - ale to upierdliwe obejście problemu a nie jego rozwiązanie.
Aktualizowałem oprogramowanie samochodu, aktualizowałem oprogramowanie smartfona, wyłączyłem powiadomienia map przez BT, zmieniłem model telefonu z XR na 13 - i nic - problem występuje (dzieje się tak tylko na CarPlay - na Android Auto z telefonem np. Samsunga wszystko działa jak należy).
Wszelkie wskazówki dotyczące rozwiązania problemu mile widziane - choć chyba spróbowałem wszystkiego...