Po połączeniu z mapą z telefonu iPhone na ekranie Tucsona podczas jazdy mapa zaczyna się obracać jakby gubiła sygnał. Mapa na telefonie ( google maps idelanie pokazuje położenie) a na ekranie Tucsona na prostej drodze pokazuje położenie czasami dobrze ale w miarę większej ilości dróg pokazuje jakbym jechał drogą obok albo mapa kręci się o 180 stopni i tak w kółko. W ASO powiedzieli że to błąd oprogramowania w iphonie ale podłączyłem go do innego auta i Apple Car play działa idealnie.
Czy coś może trzeba specjalnie ustawić w aucie? Czy można przestawić na połączenie przez kabel?
Tucson NX4
Apple Car play gubi mapę
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson
- Rok produkcji: 2021
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: Biały
Re: Apple Car play gubi mapę
Witam udało się rozwiązać problem mam ten sam kłopot
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson
- Rok produkcji: 2023
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Biały
Witam
Tez mam ten problem ale z android auto.
Jak tel jest podlaczony to navi (lokalizacja) w aucie jak i tel sie gubia :/
Jak mozna pozbyc sie tego problemu?
Pozdrawiam
Tez mam ten problem ale z android auto.
Jak tel jest podlaczony to navi (lokalizacja) w aucie jak i tel sie gubia :/
Jak mozna pozbyc sie tego problemu?
Pozdrawiam
-
- Świeżak
- Twój samochód: Air Force 1
- Rok produkcji: 2024
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Czarny
Dzis odebrałem auto z salonu. W trasie do domu (200 km) mapa Googla w Apple CarPlay zawiesiła się chyba z 5 razy. Byłem połączony bezprzewodowo, ale próbowałem też na kablu. Bez znaczenia wieszało się mimo wszystko
Dodam tylko że korzystam z Apple CarPlay od lat w innych autach i tak sytuacja nigdy nie miała miejsca
Czy ktoś miał podobną sytuację ? Jest na to jakaś rada ?
Dodam tylko że korzystam z Apple CarPlay od lat w innych autach i tak sytuacja nigdy nie miała miejsca
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Nissan Stagea 250RS, V6 2.5L NA, 215 PS, four-wheel drive
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark Blue
Jako ciekawostkę podam, że w moim przypadku (Tucson 2022 wersja Modern) gubi połączenie bezprzewodowe z telefonem za każdym razem gdy przejeżdzam skrzyżowanie ulic Łopuszańska/Al.Jerozolimskie w Warszawie. Przy zerwaniu połączenia wieszają się mapy. iPhone Xs Max. Poza tą konkretną lokalizacją działa bez zarzutu.Pawel13 pisze: ↑23 kwie 2025, 23:06Dzis odebrałem auto z salonu. W trasie do domu (200 km) mapa Googla w Apple CarPlay zawiesiła się chyba z 5 razy. Byłem połączony bezprzewodowo, ale próbowałem też na kablu. Bez znaczenia wieszało się mimo wszystko
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Executive 2WD
- Rok produkcji: 2023
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Amazon Gray
Też zauważyłem tą zależność, ja korzystam z carlink kit'a (mam executive więc innej opcji nie ma) i też są lokalizacje, gdzie rwie, jak uda sie przejechać szybko to tylko zetnie ale będzie działać, jak jest korek to bez odłączenia i podłączenia ponownie się nie obejdzie. Wydaje mi się, że to są punkty, gdzie wpadają jakieś duże szumy na zakresach pracy wifi i przerywa