Tucson TL
Android Auto™ (2) Tucson
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI (N Line) 2WD
- Kolor: Olivine Grey
Re: Android Auto™ (2) Tucson
Nie, tylko kabel. Mam android 11 i też lipa.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Tylko kabel nawet w najnowszym Tucson nie można połączyć się bezprzewodowo .
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI (N Line) 2WD
- Kolor: Olivine Grey
Na necie widziałem, że w nowych Tucson niby powinna być opcja do włączenia w oprogramowaniu samochodu na panelu dotykowym w menu gdzie jest wifi (opcja ta to wifi pair phone) czy coś takiego i wtedy android auto powinien zagadać bezprzewodowo, ale czy to prawda?
-
- Świeżak
- Twój samochód: TL
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: biały
Z tego co wiem to w nx4 jest opcja android auto i Apple CarPlay bezprzewodowo, ale wyłącznie przy 8” ekranie. W 10 calowym tylko kabel. Dlaczego tak jest to tylko w hyundaiu wiedza.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: 2 kolorowy
w 10,25'' tylko przewodowo, nie ma opcji wifi.
Hyundai nie wykupił licencji na oba urządzenia niestety.
Hyundai nie wykupił licencji na oba urządzenia niestety.
- knocked
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Silky Bronze
OK, jak większy ekran to tyko po kablu.
Nasuwa mi się pytanie dotyczące ładowania:
Żeby działało Android Auto lub ACP trzeba się podłączyć do gniazda USB po stronie kierowcy. (to po prawej to tylko ładowarka).
Czy to gniazdo daje jakieś sensowne ładowanie? Nigdzie nie znalazłem informacji na temat ile to daje A czy W, a z doświadczeń z różnymi ładowarkami samochodowymi wiem że może wystąpić taka sytuacja, że telefon "siorbie" więcej niż ładowarka podaje co prowadzi do rozładowania i koniec zabawy. Niby można położyć na bezprzewodową (QI) jak ktoś ma w telefonie, ale jak nie ma to może być problem...
Teoretyzuję, bo nie miałem jeszcze okazji sprawdzić.
Może ktoś z Was już miał?
Nasuwa mi się pytanie dotyczące ładowania:
Żeby działało Android Auto lub ACP trzeba się podłączyć do gniazda USB po stronie kierowcy. (to po prawej to tylko ładowarka).
Czy to gniazdo daje jakieś sensowne ładowanie? Nigdzie nie znalazłem informacji na temat ile to daje A czy W, a z doświadczeń z różnymi ładowarkami samochodowymi wiem że może wystąpić taka sytuacja, że telefon "siorbie" więcej niż ładowarka podaje co prowadzi do rozładowania i koniec zabawy. Niby można położyć na bezprzewodową (QI) jak ktoś ma w telefonie, ale jak nie ma to może być problem...
Teoretyzuję, bo nie miałem jeszcze okazji sprawdzić.
Może ktoś z Was już miał?
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI (132KM) Style 2WD
- Kolor: Stellar blue
W poliftowym korzystam z google maps plus spotify lub aplikacja radia internetowego, czasem nawet telefon robił za HotSpot wifi i zawsze do tej pory dostawał sporo więcej pradu niż zużywał. Chyba sporo będzie zależeć od baterii telefonu, czy szybko się ładuje/rozładowuje. Ja mam obecny telefon od ponad roku (redmi note 8 pro) i ogólnie bateria dopiero teraz zaczyna się ciut szybciej rozładowywać, ale w aucie wciąż na kablu i bez problemow
- knocked
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Silky Bronze
Dzięki.Jol_a pisze: ↑28 gru 2021, 15:59W poliftowym korzystam z google maps plus spotify lub aplikacja radia internetowego, czasem nawet telefon robił za HotSpot wifi i zawsze do tej pory dostawał sporo więcej pradu niż zużywał. Chyba sporo będzie zależeć od baterii telefonu, czy szybko się ładuje/rozładowuje. Ja mam obecny telefon od ponad roku (redmi note 8 pro) i ogólnie bateria dopiero teraz zaczyna się ciut szybciej rozładowywać, ale w aucie wciąż na kablu i bez problemow
To daje nadzieję, bo koleś w salonie mówił, że z tego gniazda od Android Auto to tylko "takie podtrzymanie" idzie, a ładowarka to jest to obok.
Nie ukrywam, że trochę mnie tym zaniepokoił no i sensu w tym niewiele gdyby tak było...
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Sprzęt w aucie jest bardzo wrażliwy na połączenie przewodowe i już nie raz byli tu użytkownicy z takim problemem jak twój, zawsze okazuje się że winowajcą jest kabel.
Musisz mieć kabel wysokiej jakości z pełnym uzwojeniem do transmisji danych, nawet orginalne kable z telefonu nie gwarantują że będzie działać wszystko ok bo na tyle że z komputerami działa wszystko to z auto może uznać że kabel jest już wyrobiony i połączenie na stykach nie jest wystarczające i dlatego taki komunikat .
Musisz mieć kabel wysokiej jakości z pełnym uzwojeniem do transmisji danych, nawet orginalne kable z telefonu nie gwarantują że będzie działać wszystko ok bo na tyle że z komputerami działa wszystko to z auto może uznać że kabel jest już wyrobiony i połączenie na stykach nie jest wystarczające i dlatego taki komunikat .