Tucson NX4
Android Auto w NX4 przewodowo (USB C)
- knocked
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Silky Bronze
Re: Android Auto w NX4 przewodowo (USB C)
Włączyłem Yanosika na AA, następnie włączyłem Spotify, żeby włączyć muzykę. W trakcie gdy był włączony Spotify odezwało się ostrzeżenie z Yanosika, ale tylko tyle. Nie została żadna pływająca ikona czy coś w tym stylu.
Przy włączonych mapach google nie udało mi się powtórzyć tego efektu. Nie wiem czy z racji tego, że nie było o czym informować czy dwie nawigacje w tym samym czasie to za dużo. Zbadam na dłuższej trasie.
Przy włączonych obydwu nawigacjach na AA nie udało mi się już włączyć Yanosika na telefonie (ikona nieresponsywna).
Przy włączonych mapach google nie udało mi się powtórzyć tego efektu. Nie wiem czy z racji tego, że nie było o czym informować czy dwie nawigacje w tym samym czasie to za dużo. Zbadam na dłuższej trasie.
Przy włączonych obydwu nawigacjach na AA nie udało mi się już włączyć Yanosika na telefonie (ikona nieresponsywna).
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
- Kolor: Biały
Zibi Yanosik działa już na AA.Zibi70 pisze: ↑17 lut 2022, 15:22Yanosik na AA bardzo by się przydał - byłoby super - ja dotąd zawsze jeżdziłem z Google maps do nawigacji + Yanosik z rejestracją obrazu - czyli miałem nawigację, ostrzeżenia i zapis video. Do Tucsona montuje kamerkę osobno ale Yanosika chciałbym na ekranie.
Edit...
Ale zaraz, zaraz - https://www.youtube.com/watch?v=r6To20Z4fmA
https://www.google.com/search?rlz=1C1GC ... =912&dpr=1
Ja rzucałem go na ekran w samochodzie. Nie ma jednak takich powiadomień na ekranie (przynajmniej u mnie) jak w telefonie. Nie próbowałem aby jedno i drugie działało razem. Ale wydaje mi się, że tylko jedna nawigacja może działać w jednym czasie na ekranie samochodu.
Działają obie gdy na ekranie samochodu jest AA a w telefonie Yanosik.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 2 WD
- Napęd 4x4: Nie
- Paliwo: Benzyna
Witam. Czy jest mozliwość gdy mam włączony AA i odpalone mapy słuchać radia? U mnie jest tak: jak działa AA to radio nie działa. Jak kliknę radio to znika mi mapa i słyszę tylko komunikaty z nawigacji, a jak kliknę media to pojawia się obraz i komunikaty z nawigacji a radio zostaje rozłączone. Mogę jedynie włączyć spotifity a chciałbym radio.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 T-GDI execiutive 2WD
- Skrzynia: Manual
- Kolor: silky bronze
U mnie działa radio w tle,1-wsze radio pózniej navi z androida
-
- Forumowicz
Ok. Jak gra radio i navi z AA, przełączysz na np. Spotifity to masz możliwość przełączenia znowu na radio? Jeśli tak to w jaki sposób to robisz?
-
- Twórca
naciskam napis radio pod wyświetlaczem ale nie ma mapy z aa tylko można wywołać tę z tucsona
-
- Forumowicz
No właśnie. Jadę na mapie z AA i chcę posłuchać radia, jak mi się znudzi to chcę posłuchać Spotifity, a jak mi się znudzi Spotifity to chcę posłuchać radia nie tracąc wyświetlania mapy i to już się nie da. Głupie rozwiązanie, chyba że coś nie tak robię.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 T-GDI mHEV Executive 2WD 2021
- Kolor: Amazon Gray
Ustaw sobie zmianę mediów pod guzikiem MODE na kierownicy. Przełącza źródła audio bez zmiany widoków.
Nie komentuję wymagań, bo nie kojarzę auta, w którym można uruchomić Spotify bez zmiany widoku. W nowych Volvo trzeba zmienić cały panel i tam wybrać źródło. W Tucsonie jest o wiele lepiej.
Nie komentuję wymagań, bo nie kojarzę auta, w którym można uruchomić Spotify bez zmiany widoku. W nowych Volvo trzeba zmienić cały panel i tam wybrać źródło. W Tucsonie jest o wiele lepiej.
-
- Twórca
Trzeba nacisnąć 1.radio 2.mapy i tyle . W TL mam dołożone android 9.i mam wszystko co chcę nawet kanały nc+ .,AA jest namiastką tego co mam w TL