Tucson TL
Amortyzatory do wymiany po 30 tys
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 2.0 CRDI 136KM
- Kolor: Czarny
Re: Amortyzatory do wymiany po 30 tys
No to OK - dam znać o finale sprawy. Dzięki
-----------------------------------------
Pozdrawiam,
Marek
Pozdrawiam,
Marek
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 2.0 CDRi Style
- Kolor: Micron Grey
Trochę to zastanawiające, że padają tylko amortyzatory po gwarancji. Ja mam przejechanie 50 tys, po niecałym roku użytkowania i nic się nie dzieje, a musze dodać, że mieszkam na wiosce i dojazd do mnie daleki jest od oczekiwanego, wiec są one mocno eksploatowane... Jak nie wyczuwacie żadnych objawów, a tylko i wyłącznie jest info z serwisu, że są one do wymiany, ja bym jednak podjechał do stacji diagnostycznej i sprawdził je...
- Marcin_r
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD Comfort + Navi
- Kolor: Platinum Silver
35.000 km przebiegu, autko kupione w grudniu 2016 roku... i zaczęły się stuki Super, dam znać jak dowiem się co to i jaki był koszt. Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
Na necie są Bilsteiny do Kia sportage IV po 260 zeta. Niby mają inny numer OEM ale IMHO to to samo. Nawet kojarzę że na moich oryginalnych jest wytłoczone logo KIA.
Same tuleje znalazłem tylko w Tedgum ale są niestety niedostępne. Za ok 3 tyg mają mieć ale ja jadę wcześniej w długą trasę i chcę mieć zawieszenie sprawne. Nawiasem mówiąc 1 tulejka to ok 90-95 zł. Biorąc pod uwagę że robocizna pewnie wyjdzie więcej niż sama wymiana amorków to nie wiem czy to ma sens.
Na razie jestem umowiony w serwisie zawieszeń że spróbują cos dobrać z tulejek ale chyba jednak kupię te bilsteiny i każę po prostu wymienić
Same tuleje znalazłem tylko w Tedgum ale są niestety niedostępne. Za ok 3 tyg mają mieć ale ja jadę wcześniej w długą trasę i chcę mieć zawieszenie sprawne. Nawiasem mówiąc 1 tulejka to ok 90-95 zł. Biorąc pod uwagę że robocizna pewnie wyjdzie więcej niż sama wymiana amorków to nie wiem czy to ma sens.
Na razie jestem umowiony w serwisie zawieszeń że spróbują cos dobrać z tulejek ale chyba jednak kupię te bilsteiny i każę po prostu wymienić
Pozdrawiam,
Marek
Pozdrawiam,
Marek
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,7 Comfort 2WD
- Kolor: Biały
TED50091 tuleje z gumą tedgum wymiana bardzo prosta
-
- Nowicjusz
Krzych1 - tak, wiem ale dzwoniłem do Tedgum i nie mają ich w tej chwili na stanie. Są w produkcji będą min za dwa tyg. a ja muszę mieć naprawione wcześniej.
BTW wymienialeś je? Trzeba jakąś prasę czy cuś żeby je umieścić w końcówce amortyzatora?
BTW wymienialeś je? Trzeba jakąś prasę czy cuś żeby je umieścić w końcówce amortyzatora?
Pozdrawiam,
Marek
Pozdrawiam,
Marek
-
- Weteran
Osobiście nie wymienialem ,ale mechanik znajomy komuś to robil i mówił ze żaden problem i dość szybko
-
- Nowicjusz
Autko naprawione. Warsztat specjalizujący się w zawieszeniach dobrał odpowiednie tulejki, wymienili, zapłaciłem z wszystkim 230 zeta czyli w mojej ocenie OK. Jest cicho, gwarancja na rok.
Pozdrawiam,
Marek
Pozdrawiam,
Marek
-
- Weteran
I oto chodzi ,tanio i dobrze