Tucson TL
Alufelgi do Tuscona
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI Style 2WD 2019 fl
- Kolor: Grafit
- Kontakt:
Re: Alufelgi do Tuscona
7 cali
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 2,0 CRDI Comford
- Kolor: Whide Sand
oryginalne felgi do tuscona są węższe niż zamienniki renomowanych film typu borbet aez itp. przy szerszej feldze et się zmienia,(np ja przy 18"mam et 45 szerokość felgi 8") a co do otworu z reguły felgi mają większy otwór. do auta dopasowuje się wtedy otwór za pomocą pierścieni centrujących
- kris99
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 GDI Style 2WD 2019
- Kolor: White Sand
Ok już wiem trochę więcej - dzięki za info Panowie. Nie wiedziałem że kupno alusów jest aż tak skomplikowane
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Kupując alusy nieoryginalne powinieneś dostać pierścienie centrujące i nakrętki.
ET powinno być dopasowane w zależności od szerokości felgi.
ET powinno być dopasowane w zależności od szerokości felgi.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Nie do konca z et jest jak piszesz. Sklep dobieral mi alusy do i30. Tak kuzwa dobral, ze po zamontowaniu malo jarzma nie urwalem jak chcialem zjechac z podnosnika. Przy 17 " i ET 45 i 7J musialem zastosowac pierscienie dystansowe 4 mm
Sklep nie chcial przyjąc felg bo mialy juz obtarcie wewnątrz od jarzma. Zresztą szkoda pisac....
Dlatego tez zastanawiam sie czy beda pasowaly do HT na zimówki.
Zostawilem w serwisie aby przymierzyli jak beda mieli na podnosniku. Wazny jest przod, bo tam sa wieksze zaciski
- rwicik
- Autor
To właśnie ET powinno być odpowiednio dobrane, by felgi nie obcierały o zaciski.
Na dystanse nie zgodziłbym się.
Kupiłeś niewłaściwe felgi.
Na dystanse nie zgodziłbym się.
Kupiłeś niewłaściwe felgi.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jak juz pisalem nie ja dobieralem alusy a profesjonalny sklep, ktory sie tymi sprawami zajmuje. Zorientowalismy sie dopiero ze cos nie gra jak chcialem zjechac z podnosnika a sie nie dalo Sklep podszedl do tego olewancko i powiedzial, ze skoro felga od srodka (co nie widac) jest zarysowana to oni ich przyjąc spowrotem nie moga. Tak wiec zostalem z felgami i musialem dorobic pierscienie dystansowe na cnc.
- rwicik
- Autor
No to słabo.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDi Style fl 2WD+ Krell
- Kolor: Moon Rock
Dezenty posiadają w swojej ofercie alufelgi z parametrami ori . Miałem w 2 poprzednich furmankach a i do Tucsona tez mają. Odpowiednie ET oraz otwór centralny, bez dodatkowych pierścieni.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 CRDi 7DCT 2WD Premium
- Kolor: Micron Grey
Z racji tego, ze zima coraz bliżej mam pytanie do użytkowników felg z polerowanymi rantami. Jak wyglądają takie felgi w dłuższej perspektywie po kontakcie z solą i błotem pośniegowym, nadają się do użytkowania w takich warunkach?
Planuję kupić na zimę felgi 18" i zastanawiam się nad wyborem. W oko wpadły mi takie, wzorem zbliżone do fabrycznych - Borbet BS5 dark 18". Możecie coś podpowiedzieć?
Planuję kupić na zimę felgi 18" i zastanawiam się nad wyborem. W oko wpadły mi takie, wzorem zbliżone do fabrycznych - Borbet BS5 dark 18". Możecie coś podpowiedzieć?