Tucson TL
Alarm
Alarm
Dzisiaj siedząc w aucie, przez przypadek zamknąłem drzwi z pilota (był w spodniach) i zasiedziałem się przez chwilę czytając.
Jakież było moje zdziwienie, że przy otwieraniu drzwi zaczął wyć alarm! Hyundai daje to w standardzie, a do tej pory we wszystkich autach był to dodatkowy wydatek nawet w typowej wersji.
Ale nie o tym. Mam I-key a mimo że kluczyk w kieszeni alarm się aktywował.
Czyżby to oznaczało, że w awaryjnej sytuacji gdzie musiałbym otwierać z "ukrytego grota" bo np padła bateria też będzie wył ?
Jakież było moje zdziwienie, że przy otwieraniu drzwi zaczął wyć alarm! Hyundai daje to w standardzie, a do tej pory we wszystkich autach był to dodatkowy wydatek nawet w typowej wersji.
Ale nie o tym. Mam I-key a mimo że kluczyk w kieszeni alarm się aktywował.
Czyżby to oznaczało, że w awaryjnej sytuacji gdzie musiałbym otwierać z "ukrytego grota" bo np padła bateria też będzie wył ?
- marcelini
- Weteran
- Twój samochód: Santa Fe
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kolor: white pearl
Re: Alarm
Alarm to alarm. Narzędzie niezależne. Ma czujki które w przypadku zwory mają wyć. Tak w uproszczeniu. To wyją. Swego czasu pisałem, że jestem szczęsliwy, bo go mam.
Działa na maskę, klapę bagażnika i drzwi. Nie skomplikowany, ale może się okazać skuteczny.
Działa na maskę, klapę bagażnika i drzwi. Nie skomplikowany, ale może się okazać skuteczny.
Santa Fe CRDi 4 WD white pearl
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.7 141KM Style
- Kolor: MICRON GREY
Ja szczerze mówiąc to nawet nie zastanawiałem się czy mam alarm czy nie bo i tak to nic nie daje. Dzisiaj złodzieje to profesjonaliści co kradną auta w kilkanaście sekund więc alarm to dla nich bułka z masłem. To nie lata 90te, że auto otwierało sie i odpalało przy pomocy śrubokręta i wtedy czasem ten alarm pomagał.
- marcelini
- Weteran
- Twój samochód: Santa Fe
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kolor: white pearl
Przeprowadziłem test przed chwilą. Na 2 sposoby.
Otworzyłem auto z klucza mając brelok w kieszeni. Po otwarciu drzwi alarm się nie aktywował.
W drugim przypadku podszedłem z samym kluczem, bez pilota. Po przekreceniu kluczyka, auto się otworzyło, lusterka otworzyły. Po otwarciu drzwi, alarm się nie włączył.
Santa Fe CRDi 4 WD white pearl