Tucson NX4
AKCJA SERWISOWA - TTTM (Ten Typ Tak Ma)
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
AKCJA SERWISOWA - TTTM (Ten Typ Tak Ma)
Szanowni Użytkownicy Tucson NX4,
Obserwując i analizując już ponad 2 letnie doświadczenia swoich i innych użytkowników Hyundai Tucson 4 generacji stwierdzam, że gwarancja 5 letnia na ów auto jest "wydmuszką marketingową" lub "butelką", w która Nas nabili przy zakupie.
Powyższe tezy opieram na nieskutecznej i ostentacyjnej reakcji usług ASO/HMP i tym samym braku efektywności działań gwarancyjno-serwisowych przekładających się na brak satysfakcji, a ostatecznie permanentnej frustracji podczas użytkowania produktu jakim jest w/w pojazd.
Na dowód podaję usterki pojazdu, które nie zostały usunięte:
problem z GPF
stuki lewego tylnego amortyzatora (gdy zimno)
puki przekładni przy skręcaniu (gdy zimno)
To jest problem, że pomimo PO kilkunastu lub nawet PO kilkudziesięciu miesiącach od zgłoszenia w/w usterki poprzez ASO, producent finalnie NIE MA ROZWIĄZANIA
To po co ta gwarancja Przecież to tak nie może wyglądać w cywilizowanym kraju...być może takim nie jesteśmy
...
Proszę pozostałych o podawanie nazwy usterek w myśl powyższego tekstu...
Obserwując i analizując już ponad 2 letnie doświadczenia swoich i innych użytkowników Hyundai Tucson 4 generacji stwierdzam, że gwarancja 5 letnia na ów auto jest "wydmuszką marketingową" lub "butelką", w która Nas nabili przy zakupie.
Powyższe tezy opieram na nieskutecznej i ostentacyjnej reakcji usług ASO/HMP i tym samym braku efektywności działań gwarancyjno-serwisowych przekładających się na brak satysfakcji, a ostatecznie permanentnej frustracji podczas użytkowania produktu jakim jest w/w pojazd.
problem z GPF
To jest problem, że pomimo PO kilkunastu lub nawet PO kilkudziesięciu miesiącach od zgłoszenia w/w usterki poprzez ASO, producent finalnie NIE MA ROZWIĄZANIA
To po co ta gwarancja Przecież to tak nie może wyglądać w cywilizowanym kraju...być może takim nie jesteśmy
...
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Biały
Re: AKCJA SERWISOWA - TTTM (Ten Typ Tak Ma)
stuki lewego tylnego amortyzatora Zawsze nawet jak ciepło na np..kostce brukowejdaniel.tucson4 pisze: ↑08 lut 2024, 22:33Szanowni Użytkownicy Tucson NX4,
problem z GPF
...
Klapka wlewu paliwa
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Ferrari RED ;)
U mnie ciągle słyszalne charakterystyczne chrobotanie w momencie wciśniętego pedału gazu i sprzęgła (np podczas ruszania). Ponadto dziwne "charczenie"/rezonowanie przy delikatnym odpuszczaniu gazu przy 2400/2600 obrotach oraz stuki z kolumny kierownicy (chyba) podczas maksymalnego skręcenia w lewo.
Pozdro!
Pozdro!
- daniel.tucson4
- Autor
No, czyli pełen TTM komplet maszLukasz12 pisze: ↑22 lut 2024, 16:21U mnie ciągle słyszalne charakterystyczne chrobotanie w momencie wciśniętego pedału gazu i sprzęgła (np podczas ruszania). Ponadto dziwne "charczenie"/rezonowanie przy delikatnym odpuszczaniu gazu przy 2400/2600 obrotach oraz stuki z kolumny kierownicy (chyba) podczas maksymalnego skręcenia w lewo.
Pozdro!
Byłeś w ASO z tym stukiem przy skręcaniu na maksa Pytam tylko o to, gdyż z chrobotaniem i brzęczeniem nic nie ugrasz - masz to w gwarancji
- Dreaminalist
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson NX4E G4FP WMJ6 FWD
- Kolor: Metaliczny
Na maila nie dostałem na razie żadnego powiadomienia na temat konieczności stawienia się w ASO celem kontroli kurtnowych airbagów,
ani też nie dzwonili do mnie z ASO, aczkolwiek na na stronie UOKIK faktycznie jest zamieszczona nota
o tej akcji od 2024/02/29 7:45 rano.
Prawdopodobnie kurtynowe airabagi zostały dostarczone przez Hyundai Mobis Co Ltd.
ani też nie dzwonili do mnie z ASO, aczkolwiek na na stronie UOKIK faktycznie jest zamieszczona nota
o tej akcji od 2024/02/29 7:45 rano.
Prawdopodobnie kurtynowe airabagi zostały dostarczone przez Hyundai Mobis Co Ltd.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI
- Kolor: Biały
Może to dziwne ale poza klapą wlewu paliwa nie mam narazie żadnych problemów z autem. Rocznik 2022, 35tys przebieg.
-
- Świeżak
Wybieram się niedługo. Dam znać jak poszło, Pozdro.daniel.tucson4 pisze: ↑23 lut 2024, 9:33No, czyli pełen TTM komplet masz
Byłeś w ASO z tym stukiem przy skręcaniu na maksa Pytam tylko o to, gdyż z chrobotaniem i brzęczeniem nic nie ugrasz - masz to w gwarancji
-
- Świeżak
Zapomniałem odpowiedzieć wcześniej, ale już nadrabiam: Mianowicie usłyszałem standardowy asowski tekst (jako, że ten stukot u mnie pojawia się zazwyczaj raz po dłuzszym postoju np z samego rana po nocy) jeśli nie mozna tej usterki wywołac ponownie to nic na to nie poradzą... i, że musiałbym ewentualnie zostawić u nich auto własnie na noc i z samego rana sprawdzą.. oraz ponownie standardowo "jeździć, nasłuchiwać i zgłaszac jak sie pogorszy". Natomiast podczas wymiany kół podobno mechanicy sprawdzili układ kierowniczy, lukneli na maglownicę i wszystko jest ok. Ale stukot jak był tak dalej się pojawia w takiej samej częstotliwości. ;/daniel.tucson4 pisze: ↑23 lut 2024, 9:33No, czyli pełen TTM komplet masz
- daniel.tucson4
- Autor
U mnie to "po nocy" też zaproponowali Oddam im przed przeglądem okresowym (listopad), bo nie widzi mi się teraz im auta zostawiać, zwłaszcza, że przy tych aktualnych "upałach kwietniowych" zostawiłem na cały dzień w słońcu i stuku nie odnotowałem - i jak zimą tak robiłem to stuk był Także, jak jest teraz ciepło to mogą kiwać, że jest ciepło i nie słyszeli.Lukasz12 pisze: ↑11 kwie 2024, 15:14Zapomniałem odpowiedzieć wcześniej, ale już nadrabiam: Mianowicie usłyszałem standardowy asowski tekst (jako, że ten stukot u mnie pojawia się zazwyczaj raz po dłuzszym postoju np z samego rana po nocy) jeśli nie mozna tej usterki wywołac ponownie to nic na to nie poradzą... i, że musiałbym ewentualnie zostawić u nich auto własnie na noc i z samego rana sprawdzą.. oraz ponownie standardowo "jeździć, nasłuchiwać i zgłaszac jak sie pogorszy". Natomiast podczas wymiany kół podobno mechanicy sprawdzili układ kierowniczy, lukneli na maglownicę i wszystko jest ok. Ale stukot jak był tak dalej się pojawia w takiej samej częstotliwości. ;/
Widać, że względnie sporo osób to zgłasza, także problem owy jest felernej serii układu kierowniczego lub zawieszenia. Dziwi mnie, że jest to problem mechaniczny i jest dalej dOOpa oni dokładnie wiedzą co jest... tylko grają na zwłokę, jakiemuś nachalnemu co mu nie zależy by auto stało parę dni i postraszy może prawnie to pewnie zrobili/zrobią